Wol in Buren

Gek op wol

Nooit had ik gedacht dat het zo leuk is om met ruwe schapenwol te werken. Wil je dat ook ervaren? Kom een keer meevilten in Buren en leer hoe gemakkelijk het is om zelf iets moois te maken. Wat je precies maakt? Dat kan van alles zijn. Een vacht, een wandkleed, een kussen, een tas of een beeldje van wol.

Meer informatie over de workshops staat in de blogs. De data van de workshops kun je terugvinden in de agenda.

Shetlander op de bank

Nog meer wol

De vachten die ik vilt zijn ook te koop. Ik zet ze op deze site en neem ze mee naar fairs en demonstraties. Natuurlijk mag je ook op bezoek komen in het atelier.

Op afspraak

Zin om te vilten, maar de agenda past je niet? Je kunt altijd bellen of e-mailen. Maken we een afspraak om samen of met een groepje op jóuw dag aan de slag te gaan!

Zo begon het bij mij

Ooit had ik een groen handtasje gevilt. Ik vond het helemaal niets. Natuurlijk is het wel een mooi tasje geworden. Het is tenslotte van wol. Maar het hele gedoe met zeep en water en vooral de geur van ‘ecologische verantwoord’ vond ik echt vreselijk mutserig. We werkten met Merino-wol uit Nieuw Zeeland. Grote kans dat deze schapen helemaal niet zo’n welzijnsvriendelijk bestaan hebben gehad. Dat gaf me een wrang gevoel. Dat gevoel is totaal omgeslagen toen ik in gesprek kwam met herders in Nederland. De meeste herders lopen met hun schapen op de mooiste plekken van Nederland. Schapen zijn hun belangrijkste ‘instrument’ om hun werk te kunnen doen en de meeste herders hebben dan ook veel zorg voor hun schapen.

Ik ben een boek gaan schrijven over de Nederlandse herders. Een van die herders is de ‘dierenfluisteraar’ Daphne Hogeweg van de Vrolijke schapen (hier lees je over haar in mijn boek). Ik kreeg van haar een vacht van een Schoonebeeker met als voorwaarde dat ik daar iets moois van zou maken. Na een jaar lag de vacht nog steeds onbenut op zolder. Ik heb Daphne gevraagd om bij mij in Buren een workshop te geven met mij en twee vriendinnen met schapen. Voor ons alle drie was het de eerste keer. We hebben vier prachtige kleden gemaakt en sindsdien ben ik verslaafd.