Hoe begint het

Een wandeling over de Aalsdijk

Op weg naar het theater lopen de bezoekers langs zeven bogen. Elke boog staat voor een van de zeven zonden – een van de thema’s van het Buren Toen Theater 2023: Zeven sloten.

Als ik hoor dat ik de zeven bogen mag beschilderen weet ik niet goed hoe ik moet reageren. Natuurlijk is het super leuk dat ik iets mag doen voor deze prachtige club. Ik heb het vaker met veel plezier gedaan en heb er heerlijke herinneringen aan. Niet meespelen maar wel betrokken zijn vind ik fijn. De acteurs zijn bijna een jaar bezig om al dit moois op poten te zetten. Ik hoef alleen maar een paar weken aan de slag. Zo hebben Sonja en ik twee prachtige poppen gemaakt voor een eerdere voorstelling: wethouders op bezoek.

Synchronie

Met Sonja even gebrainstormd – we komen al snel op een mooie keuze voor de bogen om ze in de kleuren van de regenboog te schilderen. Dat ziet er direct mooi uit – past bij de jaren 70 en in deze tijd. Als ik dan even google op regenboog – om de juiste kleuren te vinden vind ik deze afbeelding.

Regenboog van Descartes

Dit is hoe Descartes tekent hoe een regenboog ontstaat. Hoe is het mogelijk? Dit is een mooie weergave van de bogen waar ik mee aan de slag mag gaan.

Stap voor stap

Natuurlijk ga ik dit werk niet allemaal alleen doen. Ik heb fijne hulp van meerdere mensen. Zowel voor het ontwerp als voor het schilderen. Morgen verder.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *