Pommetje staat in Elst

Het is niet te geloven. Halverwege de middag was ik klaar met het schilderij in Elst. En natuurlijk, ik had er nog uren aan kunnen werken, maar daar was het vast niet beter van geworden. Het was best een uitdaging om te werken in afwisselend de brandende zon en een stortbad van water. Uiteindelijk stonden we in een tentje te schilderen – en dat maakt het niet gemakkelijk om voldoende afstand te nemen.

Naïef

Ja. Naïef, dat ben ik. En dat is nu ook mijn schilderij – tenminste het deel waar Pom staat. De achtergrond is een beetje een rommeltje. Als het meer dan 25 graden is, loopt de acrylverf niet gemakkelijk van de kwast. En als je water gebruikt om te verfen, lukt het niet om de leuke streepjes te maken. Oftewel, het is niet helemaal zo geworden als ik van te voren had gedacht, maar hij is wel leuk!

Neon roze

Het neusje van Pom is roze. Dat vind ik een mooie toevoeging tussen het pruisisch blauw, payne’s grey en felle geel dat ik gebruik. Alleen ging er wel wat mis. ’s Morgens onderweg naar Elst was de zon al lekker aanwezig. In de auto had ik mijn zonnebril op. En pas ná de lunch, toen we terug liepen naar onze werken, zag ik wat vreemds – de kleuren leken zo donker. Afijn. De roze die ik had uitgekozen met mijn zonnebril was dus lekker fel. Ik heb hem nog wel wat lichter gemaakt, maar het blijft een opvallend neusje.

Is het erg om een fout te maken?
Nee.
Een fout is vaak een mooie toevoeging – en levert verhalen op.

Zin in

Het plan is om nog een keer te gaan schilderen. Er zijn nog plekjes over. Het fijne is, dat ik er nu alle vertrouwen in heb dat het in een dag kan. Heerlijk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *