Zomers genieten

Oeps. De eerste klagers al gehoord: ‘Wat is het toch warm’. Zoek de schaduw op, zou ik zeggen. Niets heerlijkers dan zon. Zonovergoten dagen in juni, wie wil dat nu niet?

Het weekend is anders dan anders. Zomaar twee feestjes, beide op zaterdag. Eerst naar Amsterdam. Optimistisch rijden we het centrum van de stad in, parkeren langs de grachten? En ja. Dat kan. Plek zat. Duur zat ook.

Terroristje spelen

Het feestje is op een intrigerende locatie. In een naaiatelier zijn alle tafels opzij geschoven. Heerlijkheden op een grote tafel. De  koelkast vol met water en wijn. Uiteindelijk staan we allemaal op straat. Een beetje ‘terroristje’ spelen. Zo noemden onze kinderen toeristen midden op straat wandelend en niet wilden wijken als wij in ons eigen Buren naar huis reden. Lijdzaam stappen we opzij als er een auto door de smalle straat rijdt. Meestal een taxi. Geen haast, de meter loopt.

De geparkeerde auto’s gebruiken we als hangplek. Bijna hilarisch als een van de eigenaren stilletjes instapt en achter ons weg zoeft. Gelukkig wel eerst de wijnglazen gered.

Een heerlijk feestje om het leven te vieren. En dat doen we met lekker veel Burenaren in Amsterdam.

Nog meer feest

Het tweede feestje is gewoon in Buren. Nou gewoon… Op een paradijselijke plek groeperen familie en vrienden zich om de jarige in de tuin. Een van de belangrijkste decorstukken is een oude auto – verzamelaarsobject – op een brug. Mijn lief moet zich beheersen om niet direct aan de slag te gaan. Leuk om veel oud-Burenaren weer te zien. Wat gaat de tijd snel – de jaren is ze niet aan te zien.

Als we ‘s avonds moe – maar voldaan nog even in de tuin zitten, zijn onze hoofden vol met van alles en nog wat. Twee feesten op één dag vinden we best ingewikkeld. Vandaag maar rustig aan. Genieten in de tuin.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *