appels en peren

Betuws fruit op een doekje

Om in te bijten. Zo ziet een appel eruit als je hem schildert met ‘licht’. Als we de techniek van de oude meesters toepassen om te spelen met licht en schaduw, springt het fruit van het doek.

Oefenen met appels

Wat je doet tijdens deze les is een appel of een peer schilderen. Een mini-stilleven met één onderwerp. Wat je leert is vele malen meer. Je leert hoe simpel het is om door het spelen met kleur en licht en donker diepte te krijgen in je schilderij.

Het gaat niet om de appel. Het gaat om het proces van spelen met verf.

Probeer het zelf

Zoals met alles geldt ook voor schilderen: het lijkt moeilijker dan het is. Pas als je het probeert, merk je dat het best meevalt. Natuurlijk wil je direct resultaat.

Het moet wel ergens op lijken.

Nou dat kan. Koop een goed boek zoals ‘Schilderen met licht’ of volg een les bij een schilder. Atelier in Buren biedt een workshop ‘Betuws fruit schilderen’ aan vanaf € 40 pp (minimaal 6 mensen).

Workshop all inclusive

Schilderen bij Atelier in Buren betekent ontspannen starten met uitleg bij een kop vers gezette koffie (of thee). In twee uur schilder je een appel of een peer op een doekje met acrylverf. Wat je vooral leert is hoe leuk het is om te spelen met verf. Door het zelf mengen op het doek maak je echt je eigen schilderij. Ook leer je hoe belangrijk kijken is om te kunnen schilderen én je neemt een prachtig stilleven mee naar huis.
Kom je alleen, dan betaal je de hoofdprijs (€ 60,00), maar ben je met meer dan passen we ook het tarief aan. Neem contact op om te overleggen welke workshop jou het meest aanspreekt of bel me om te kijken of ik je kan helpen met jouw schilderwensen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *