Vrijdagavond

Vrijdagavond is een goed moment om stil te staan bij de afgelopen week. Dat lukt niet altijd.
Deze vrijdag hebben we geen afspraken. Vanavond hoef ik helemaal niets. Dat is mooi. Mijn lief kookt.
Ik rond mijn werk af – het was een drukke week – en bedenk dat het tijd is om weer eens wat van me te laten horen. Het is zo leuk om reacties te krijgen op mijn berichten – dan weet ik ook weer hoe het met mijn lezers gaat!

Deze blog gebruik ik ook in mijn nieuwsbrief. Het is veel meer dan een vrijdagavond overpeinzing geworden. Zie het als een update van hoe het met me gaat en als een uitnodiging om weer eens contact om te nemen om bij te kletsen of samen iets leuks te doen.

Één ding tegelijk

Sinds ik weer aan het werk ben – nu al weer ruim één jaar – met een kleine pauze – heb ik veel minder tijd voor alle activiteiten die ik òòk leuk vind: Schilderen, vilten, schrijven.

Natuurlijk schrijf, schilder en vilt ik nog regelmatig, maar niet zoals het was.
Vooral in mijn eentje.
Af en toe een workshop.
Èèn keer in de paar maanden in plaats van wekelijks.

Natuurlijk vind ik dat jammer. Ik werk graag samen met anderen. Dat hoeft niet persé in een workshop. Gewoon met vriendinnen aan de slag is ook super. Alleen – daar is actie voor nodig. Vandaar dit blogje.

Wil jij aan de slag en iets leren of gewoon lekker bezig zijn?

Neem contact op en dan kijken we of dat lukt bij Atelier in Buren.

Op deze site laat ik zien waar ik zoal mee bezig ben. Op dit moment geniet ik van alles wat ik kan doen naast mijn werk. De weken zijn best vol – maar er is altijd wel een gaatje voor iets leuks. Als ik echt een activiteit heb gepland, dan vind je die in de agenda.

Tekenen

Gelukkig heb ik wel èèn verplichte activiteit waar ik èlke week met potlood en houtskool aan de slag mag. Met een klein groepje zitten we rond een model en leggen het model vast op papier. Ieder op zijn eigen manier. Ik werk het liefst met houtskool. Vooral omdat ik dan met zowel scherpe als zachte lijnen kan werken. En lekker met mijn vingers kan rommelen.

Zachte lijnen.

Ik leer veel. Ik doe het nu ruim een jaar en ik zie of beter voel dat ik het minder moeilijk vind om een model te vangen. Wat ik het allermoeilijkst vind, is een been of arm dat recht op je af komt, te vangen. Zoals zo’n knie. Deze keer is het me echt gelukt. Vind ik.

Vilten

Mijn droom is om voor mezelf een jasje te vilten. Vilten met ruwe wol lukt me aardig. Ik maak de prachtigste vachten, omdat ik ook heel mooie vachten heb. Drentjes, Schoonebeekers, Blauwe Texelaars, Swifters en Herdwicks: ik heb er héél veel van en heb inmiddels ook al heel wat van die wollig wolkjes gemaakt. Hieronder zie je mijn laatste exemplaar – een opdracht.

Maar ja. Zo’n vacht trek je niet aan. De komende maanden ga ik mijn best doen om lappen te vilten die ik kan gebruiken om een jasje te maken. Spannend.

Schrijven

Zelfs schrijven doe ik minder. Twee jaar lang heb ik maandelijks met heel veel plezier een schrijftafel verzorgd in Geldermalsen. Ik heb het overgedragen iemand anders, zodat ik wel kan volgen, maar niet meer hoef voor te bereiden.

Zo bik ik steeds meer activiteiten af rond mijn atelier. Alhoewel, schrijven blijft mijn persoonlijke verslaving. De verhalen borrelen nog steeds en ik ga zeker tijd vinden om ze ook naar buiten te laten komen.
Zoals dit pareltje uit een van mijn schrijftafels met als thema ‘Rozen verwelken, schepen vergaan’.

Stappen maken
willen we beide.
Willen we beide hetzelfde?
Stappen maken
om samen te zorgen voor rust
en vertrouwen in onze toekomst.
We willen beide
stappen maken.

Ook zin om een keer samen te schrijven? Dat kan altijd – op afspraak!

Schapen zijn en blijven mijn grote liefde

En als ik dan denk dat ik wat meer tijd heb, komt mijn grote liefde langs. Van schapen heb ik nooit genoeg. Op dit moment heb ik ze vooral als wol op zolder liggen. Komend jaar is er weer een Dag van het Schaap.
Daar mag ik weer het wolplein voor organiseren. Ideeën om het tot een nog mooier feest te maken zijn altijd welkom.

***Tot slot***

Heb jij een kleine beurs – dan zijn de kosten dat ook.
Het gaat mij er vooral om dat er meer tijd komt om te creëren.
En dat vind ik gemakkelijker én leuker met meer mensen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *