Alle begin is moeilijk

Popelen – dat doe ik al weken om te beginnen met een nieuw doek. En toch komt het er niet van. Ik wil zo graag iets nieuws – anders dan anders – schilderen. En ja, dat vind ik spannend.

Omtrekkende beweging

Inmiddels wel een oud werk opgezocht – een na-schildering toen ik nog ‘les’ had bij Liesbeth Tuit op. Wel een inspirerend werk – alleen zo ga ik het nu niet doen. Denk ik. Het grappige van dit werk is dat het op hout was geschilderd – zie de bruine buitenranden. Ik heb de houtnerven maar weggelaten – dat waren de enige ‘scherp’ geschilderde stukjes op dit schilderij.

Oorspronkelijke schilder?

Gewoon doen

En ja. Nu staat alles klaar en ga ik aan de slag.

Wordt vervolgd.

De eerste laag staat erop

Uiteindelijk kan ik geen kant op. Alles staat klaar om te gaan schilderen. En verder kan ik niet veel. Ik moet erg voorzichtig zijn met mijn oog. Het gaat best goed, maar genezen is het nog niet. Het is tenslotte pas dag 4 dat ik een nieuwe blik heb.

Zo. De schets is een lijf.
Handdoekje in Pruisisch blauw.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *