Gelukt

Ik ben er klaar mee

Eh. Dat klinkt niet helemaal zoals het voelt. Ik ben klaar. Zeven bogen zijn beschilderd met allerlei afbeeldingen die te maken hebben met de 7 zonden die de hoofdrol spelen in het BurenToenTheater 2023.

De eerste boog

Laat nu de eerste boog ook het eerste klaar zijn – samen met nummer 6. Het thema is jaloersheid – opgehangen aan het geweldige nummer van Abba: Waterloo. zij wonnen in 1974 het Eurovisiesongfestival.

De basis is de Zweedse vlag – het land van herkomst. En een prachtig oog van Rozemarijne. Het staat een paar blogjes eerder.

De tweede boog

Die is rood – de eerste kleur van de regenboog. De zonde is hebzucht opgehangen aan het prachtige programma van Mies Bouwman : één van de 8.

In het programma draaide alles om de lopende band met artikelen die je kon winnen – cadeautjes!

De derde boog

De tweede kleur van de regenboog is oranje. Daar vind je de zonde luiheid – uitgebeeld door Bram van de Commune. Niet zo gek dat dit associaties oproept van waterpijpen, joints en vredestekens.

De vierde boog

Geel is de volgende kleur. Het onderwerp is woede met als inspiratie de film One Flew Over the Cuckoo‘s nest. Prachtige film met veel pilletjes om de woede te temperen.

De vijfde boog

De groene boog is groen en spettert van liefde, lust en love. Ik hoop dat je het herkent in de beelden in het groen.

De zesde boog

Deze blauwe boog gaat over vraatzucht geïnspireerd op de Dikke Deur die enorm veel van taartjes houdt. Wie niet?

De zevende boog

Deze paarse boog gaat over ijdelheid. Spiegeltjes vormen het beeld met als waterdrager de prachtige Janis Joplin. Fantastische zangeres waar we maar kort van mochten genieten.

Op weg naar het theater

Straks loopt iedere bezoeker van het theater onder de bogen door naar de tribune op de Aalsdijk. Het wordt vast enorm genieten op deze mooie plek in Buren. Ik hoop dat ons werk daar een bijdrage aan levert.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *